Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ από την έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου με το κόστος δανεισμού ωστόσο να σημειώνει μεγάλη άνοδο.

Ειδικότερα, η απόδοση  διαμορφώθηκε στο 1,35%, αυξημένη κατά 90 μονάδες βάσης από το 0,45% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό περιλαμβάνει μη ανταγωνιστικές προσφορές 187,5 εκατ. ευρώ. Ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η 7η Οκτωβρίου.

Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,10, από 1,72 στην προηγούμενη δημοπρασία.
Συνολικά εξάλλου, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης αυξήθηκαν την Τετάρτη, αν και παρέμειναν πολύ κάτω από τα υψηλά πολλών ετών, καθώς οι ανησυχίες για τους συστημικούς κινδύνους και για επιβράδυνση της οικονομίας οδήγησαν τους επενδυτές να μειώσουν τα στοιχήματα για το πού ενδέχεται να φτάσουν τα επιτόκια.

Αλλά η προοπτική μιας λιγότερο επιθετικής νομισματικής πολιτικής είναι πιθανό να εξασθενίσει, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να εκπλήσσει ανοδικά και η οικονομία δείξει πιο ισχυρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας εξέπληξε τις αγορές αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, χαμηλότερα από το αναμενόμενο, κάτι που αύξησε τις προσδοκίες πως και άλλες ισχυρές κεντρικές τράπεζες θα περιορίσουν την «γερακίσια» στάση τους.

Ωστόσο, η  απότομη σήμερα άνοδος των επιτοκίων στη Νέα Ζηλανδία υπενθύμισε ότι οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν σε καθεστώς ισχυρής νομισματικής σύσφιξης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης (bps) στο 1,96% έναντι πάντως 2,35%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2011 που είχε φθάσει την περασμένη εβδομάδα. Η απόδοση στην Ελληνική 10ετία που ξεπέρασε το 5% την περασμένη εβδομάδα κινείται πλέον στην περιοχή του  4,58%.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης