Αύξηση 7% στον κύκλο εργασιών της πέτυχε το 2020 η εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων επιχειρήσεων ISS Hellas, ξεπερνώντας τα 41 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά για την επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, αν και αρκετοί χώροι δεν λειτούργησαν λόγω των μέτρων για την πανδημία, ταυτόχρονα αυξήθηκε η ζήτηση για υπηρεσίες απολύμανσης.

Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ISS Facility Service Hellas, Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου της εταιρείας, κατά την οποία ανακοινώθηκε η μετονομασία της σε Unison.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα επισημάνθηκε ότι ο κλάδος διαχείρισης εγκαταστάσεων έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία απασχολεί 2.500 εργαζομένους και, όπως υπογραμμίστηκε, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας.

«Πολλές εταιρείες έκλεισαν τις εγκαταστάσεις τους λόγω τηλεργασίας, με την ζήτηση για υπηρεσίες καθαρισμού να μειώνεται, και το κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων επέφερε ακόμα ένα πλήγμα, ωστόσο , υπήρξε σημαντική αύξηση ζήτησης για υπηρεσίες απολύμανσης και αντίστοιχα προϊόντα, με την εταιρεία να μπαίνει και στον χώρο της απολύμανσης. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 7% το 2020 και διαμορφώθηκε σε 41,058 εκατ. ευρώ, ενώ κατέγραψε και αύξηση της κερδοφορίας της», όπως είπε ο κ. Μωραϊτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία με τη νέα ονομασία της, Unison, καλύπτει από τεχνικές υπηρεσίες, καθαρισμό, συντήρηση χώρων πρασίνου έως και την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων για ανθρώπινο δυναμικό.

«Το Facility Management είναι ακόμα σε junior επίπεδα στην Ελλάδα, με τις περισσότερες εταιρείες να προσφέρουν απλά υπηρεσίες καθαρισμού και όχι ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης εγκαταστάσεων», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η Unison διευρύνει πλέον το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της προς τους πελάτες, διατηρώντας ωστόσο το υψηλό επίπεδο ποιότητας και τεχνογνωσίας του διεθνούς ομίλου ISS. Παραμένει εξάλλου και αποκλειστικός συνεργάτης του διεθνούς κολοσσού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μωραϊτάκη, η πανδημία θα συνεχίσει να αλλάζει και τον κλάδο του Facility Management, αυξάνοντας και τις απαιτήσεις στους τομείς της υγιεινής και της ασφάλειας. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών της, η Unison θα προσφέρει εκτός των υπηρεσιών που παρείχε μέχρι τώρα, και προγράμματα καθαρισμού και απολύμανσης, συντήρηση και απολύμανση συστημάτων κλιματισμού, απολύμανση ανελκυστήρων, αλλά και τον επανασχεδιασμό εργασιακών χώρων σε εταιρείες που θα θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν τα γραφεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ISS Hellas ξεκίνησε την πορεία της στη χώρα μας το 1977 και από τον Ιανουάριο του 2018 ανήκει σε Έλληνες μετόχους, διατηρώντας όμως το πολυεθνικό υπόβαθρό της και το πελατολόγιο της περιλαμβάνει ονόματα όπως η Fraport, η Παπαστράτος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τράπεζες και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη εταιρία του χώρου στην Ελλάδα που έχει λάβει την υψηλότερη πιστοποίηση, επίπεδο Εxcellent, COVID Shield από την TUV Austria Hellas.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης