Ο ιατρικός τουρισμός στο επίκεντρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 17:25
Ο ιατρικός τουρισμός στο επίκεντρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Με τίτλο «Επιτεύγματα και προκλήσεις στον τομέα της Ιδιωτικής Υγείας - H εμπειρία στην προσέλκυση ασθενών από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και προσκεκλημένη την κα Στέλλα Γκιώνη, εμπορική διευθύντρια του ομίλου "Υγεία", συνεδρίασε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 η κλαδική ομάδα εργασίας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που έχει αντικείμενο την Υγεία.

Η ομάδα απαρτίζεται από εκπροσώπους του κλάδου της Υγείας και μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ,συγκεκριμένα από το χώρο του φαρμάκου, τον ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό και των υπηρεσιών υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω της πολυπλοκότητας των ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία, η ομάδα έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου τα μέλη της να έχουν σφαιρική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο χώρο.

Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης συνεδρίασης, η κυρία Γκιώνη ανέπτυξε την υφιστάμενη κατάσταση της δυναμικής του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης, μέσα από τον ιδιωτικό κλάδο υγείας. Εν συνεχεία, στη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν ενδελεχώς οι κύριοι τομείς του ιατρικού τουρισμού στη χώρα και ο στρατηγικός σχεδιασμός του ομίλου, που μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ρεύματος για την Ελλάδα ως ιατρικό προορισμό.

Στην συνεδρίαση, όπως σημειώνεται σχετικά «τονίστηκε η ανάγκη ανάληψης σημαντικών πρωτοβουλιών και στο χώρο της υγείας, ώστε να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα στο εξωτερικό, λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης την οποία βίωσε».

Βασικό μέλημα της ομάδας ,πέρα από τη διαμόρφωση πλαισίου για τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα, είναι και η ανάδειξη του τομέα ως επιχειρηματική ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γερμανία. Για το σκοπό αυτό τα μέλη της συζητούν την ανάπτυξη της συνεργατικότητας προκειμένου να συνεισφέρουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου υγείας και να αποτελέσει εξαγωγικό παράδειγμα προς μίμηση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 17:25