Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα τον Μάιο, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας ενισχύεται, προσθέτοντας στήριξη στις απόψεις ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να είναι μεταξύ των πρώτων στην περιοχή που ξεκίνησε να ομαδοποιεί την πολιτική.

Ο πληθωρισμός σε σχέση με το προηγούμενο έτος διαμορφώθηκε στο 2,6% έναντι του 2,3% του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία είναι ενισχυμένα σε σχέση με την πτώση των τιμών του προηγουμένου έτους, στην αρχή της πανδημίας. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,1%.

Ο πληθωρισμός ενισχύεται παγκοσμίως καθώς η αύξηση του κόστους των εμπορευμάτων τροφοδοτεί τις υψηλότερες τιμές καταναλωτή και προκαλεί συζητήσεις σχετικά με το πότε οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να αρχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια ξανά.

Για την τράπεζα της Κορέας, η ταχύτερη άνοδος των τιμών επίσης αποτυπώνει μια διευρυμένη οικονομική ανάκαμψη που δικαιολογεί την έκκληση του διοικητή για μια ομαλή και έγκαιρη έξοδο από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης