Το Bitcoin ξεπέρασε τα 29.000 δολάρια φτάνοντας σε νέο ρεκόρ την τελευταία ημέρα του 2020, χωρίς να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης το ράλι που πραγματοποιεί τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το κρυπτονόμισμα βρέθηκε να κερδίζει έως και 29.292 δολ. πριν υποχωρήσει στα 28.972 δολ. στο χρηματιστήριο του Χονγκ την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 50% τον Δεκέμβριο και βρίσκεται σε τροχιά για τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η αξία του Bitcoin έχει τετραπλασιαστεί φέτος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto, που παρακολουθεί τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, έχει ενισχυθεί περίπου 280%, καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether, καταγράφουν επίσης ράλι.

Το ράλι στις τιμές προκαλεί διάσταση απόψεων μεταξύ αυτών που θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ένα μέσο προστασίας έναντι της υποχώρησης του δολαρίου και του πληθωρισμού και αυτών που αμφισβητούν την αξία του Bitcoin δεδομένων της κερδοσκοπικής του φύσης και των έντονων διακυμάνσεων που το χαρακτηρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης