Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν ισχυρή άνοδο σήμερα, με το αμερικανικό ελαφρύ αργό να αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2015, μετά από τα προβλήματα σε μεγάλο αγωγό τα οποία χτυπούν την παράδοση πετρελαίου από το Καναδά στιες Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επίσης αναφέρθηκε μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Το αμερικανικό ελαφρύ αργό χτύπησε υψηλό 2,5 ετών και τα 57,98 δολ. το βαρέλι προτού χαλαρώσει στα 57,74 δολάρια, με αύξηση κατά 91 σεντς. Το αργό πετρέλαιο Brent αυξάνεται κατά 48 σεντ στα 63,05 δολ. το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές αποδίδουν το άλμα στην μείωση κατά 85% στο ποσό του πετρελαίου που η TransCanada Corp θα παραδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον αγωγό Keystone μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η Keystone, η οποία μεταφέρει 590.000 βαρέλια αργού ημερησίως από τις πετρελαιοπηγές της στην Αλμπέρτα προ τις αγορές των ΗΠΑ, έκλεισε την περασμένη εβδομάδα μετά από μια πετρελαιοκηλίδα 5.000 βαρελιών στη Νότια Ντακότα.

Αυτό προσθέτει στην επιδείνωση της εικόνα των αποθεμάτων αργού πετρελαίου που έδωσε το American Petroleum Institute (API) στην εβδομαδιαία έκθεσή του την Τρίτη, με τα αποθέματα να μειώνονται κατά 6,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Νοεμβρίου, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός της Βόρειας Αμερικής, οι αγορές υποστηρίζονται από την προσπάθεια που καταβάλλει ο ΟΠΕΚ για τον τερματισμό της παγκόσμιας υπερπροσφοράς, με τον περιορισμό της παραγωγής. Η συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής αναμένεται να λήξει τον Μάρτιο, αλλά αναμένεται να επεκταθεί στην επόμενη συνεδρίαση του οργανισμού στις 30 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης