Τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σημείωναν σήμερα την καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να υποχωρεί επιπλέον 5 μονάδες βάσης στο 1,10%, μετά τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ που σημείωσε χθες, εν μέσω αισιοδοξίας μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) να μη ζητήσει από την Κύπρο, που προχώρησε στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ, την πρόωρη αποπληρωμή και δικών του δανείων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούσαν σήμερα, καθώς η διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές μειώθηκε, με την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό να ενισχύουν τα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό έφτασε τους 636 στην ηπειρωτική Κίνα και πάνω από 31.000 ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως ανακοίνωσε η Κινεζική Επιτροπή Υγείας.

«Ο λόγος που οι τίτλοι σταθερού εισοδήματος είναι πιο ισχυροί… Είναι η αντίδραση που υπήρξε από τα χρηματιστήρια στη διάρκεια της νύχτας, τα οποία κατέγραψαν απώλειες λόγω ενδείξεων ότι η μετάδοση του ιού δεν δείχνει έως τώρα σημάδια επιβράδυνσης» δήλωσε αναλυτής της DZ Bank.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 0,4% μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων υποχωρούσαν 2 μονάδες βάσης, με τον δείκτη αναφοράς της Γερμανίας (το 10ετές γερμανικό ομόλογό της ή bund) να διαμορφώνεται στο -0,38%.

To bund είναι σε τροχιά να καταγράψει τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση εδώ και ένα μήνα, με τις αποδόσεις του να έχουν αυξηθεί έξι μονάδες βάσης στην εβδομάδα, καθώς οι κινεζικές Αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα για να άρουν την πίεση από την οικονομία της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης