Η νέα άνοδος της στερλίνας έναντι του δολαρίου ξεχωρίζει σήμερα στην αγορά νομισμάτων.

Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά με τους επενδυτές να αναμένουν άλλη μια ήσυχη μέρα για το νόμισμα πριν από τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται την Πέμπτη, τα οποία θα παρακολουθούνται στενά από την Fed καθώς εξετάζει το πότε θα αυξήσει τα επιτόκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα περισσότερα νομίσματα να διαπραγματεύονται σε στενό εύρος διακύμανσης, η βρετανική στερλίνα βρίσκεται στο επίκεντρο, χτυπώντας υψηλό ενός έτους πάνω από το 1,33 έναντι του δολαρίου και ένα υψηλό έξι εβδομάδων σε εμπορικά σταθμισμένη βάση.

Η στερλίνα συνεχίζει την ανοδική κίνηση που ξεκίνησε την προηγούμενη μέρα λόγω των ισχυρών δεδομένων του πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που οδήγησε στις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας δεν θα περίμενε πολύ καιρό πριν αυξήσει τα επιτόκια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημειώνει άνοδο κατά 0,1% έναντι ενός καλαθιού με τα κυριότερα νομίσματα και στις 91,758 μονάδες, λίγο πάνω από το χαμηλό 2,5 ετών που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλά 10 μηνών και το 107,320 έναντι του γεν την Παρασκευή, όταν ο τυφώνας Irma απείλησε τη Φλόριντα και καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές προετοιμαζόντουσαν για την πιθανότητα ενός άλλου πυραύλου ή πυρηνικού τεστ από τη Βόρεια Κορέα κατά την επέτειο της ίδρυσής της το Σαββατοκύριακο.

Έκτοτε, η αποστροφή ρίσκου έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά επίπεδα δύο εβδομάδων.

Το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς στο 109,95 έναντι του γεν, αφού αυξήθηκε νωρίτερα στο 110,295, το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,1% στο 1,1984 έναντι του δολαρίου.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης