Μποϊκοτάζ ΗΠΑ στο Διεθνές Οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, 19:27
Μποϊκοτάζ ΗΠΑ στο Διεθνές Οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν θα μποϊκοτάρει το διεθνές οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίωξη που ασκεί η Μόσχα κατά του διακεκριμένου Αμερικανού επενδυτή Μάικλ Κάλβι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
 
"Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές (ο πρεσβευτής Χάντσμαν) θα είναι δύσκολο να παραβρεθεί... ενώ ο Κάλβι έχει συλληφθεί και διώκεται ποινικά για ζητήματα που σχετίζονται με ενδοεπιχειρηματική διένεξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Μόσχα δεν σχεδιάζει να στείλει κάποιους εκπροσώπους της στο φόρουμ ούτε η αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει κάποιους από την Ουάσιγκτον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Ο Αμερικανός επενδυτής και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Barnign Vostok είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων, την οποία ο ίδιος αρνείται ισχυριζόμενος ότι η υπόθεση σχετίζεται με την άσκηση πιέσεων εναντίον του για τον έλεγχο μιας ρωσική τράπεζας της οποίας είναι μέτοχος.
 
Η σύλληψη του Μάικλ Κάλβι έχει προκαλέσει την αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου στην Ρωσία, παρότι το δικαστήριο τον περασμένο μήνα αποφάσισε να αποφυλακίσει τον Κάλβι και να τον θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό.
 
Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, επισκέπτεται κάθε ο χρόνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Το φόρουμ πραγματοποιείται τον Ιούλιο και αποτελεί ένα υψηλού επιπέδου επιχειρηματικό γεγονός το οποίο η Μόσχα αξιοποιεί για να εκθειάσει την εικόνα της χώρας και να την παρουσιάσει ως ένα επενδυτικό προορισμό

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, 19:27