Τα κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Ethereum κλπ) προκαλούν θανάτους ανθρώπων «αρκετά ευθέως» δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αναφερόμενος στη χρήση τους για αγορές ναρκωτικών και φαρμάκων όπως το συνθετικό οπιοειδές fentanyl.

Όπως αναφέρει το BBC, σε ένα «ask me anything» στο Reddit, ο Γκέιτς είπε πως η ανωνυμία των ψηφιακών νομισμάτων σημαίνει ότι συνδέονται με τη χρηματοδότηση τρομοκρατίας και το ξέπλυμα χρημάτων. Για αυτές του τις απόψεις, κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι είναι θύμα παραπληροφόρησης σχετικά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς από έναν χρήστη για την άποψή του σχετικά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ο Γκέιτς απάντησε: «Το βασικό χαρακτηριστικό των κρυπτονομισμάτων είναι η ανωνυμία τους. Δεν νομίζω πως αυτό είναι καλό.

Η δυνατότητα της κυβέρνησης να εντοπίζει το ξέπλυμα χρημάτων, τη φοροαποφυγή και την χρηματοδότηση τρομοκρατών είναι καλό πράγμα. Αυτή τη στιγμή, τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται για την αγορά fentanyl και άλλων ναρκωτικών/ φαρμάκων (drugs) οπότε είναι μια σπάνια τεχνολογία η οποία προκαλεί θανάτους με αρκετά ευθύ τρόπο.

Νομίζω ότι το κύμα κερδοσκοπίας σχετικά με τις ICO (initial coin offerings- αρχικές προσφορές νομισμάτων) και τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ ριψοκίνδυνο για αυτούς που το ακολουθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υπογραμμίζει το BBC, ο Γκέιτς δεν ήταν πάντα τόσο αρνητικός για το Bitcoin, καθώς το 2014 σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV είπε πως το Bitcoin ήταν «καλύτερο από συνάλλαγμα».

Η απάντησή του προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο debate, και κάποιοι τον κατηγόρησαν πως προσπαθεί να επηρεάσει την αγορά, ενώ άλλοι του πρότειναν να μάθει περισσότερα για το θέμα.

Σημειώνεται επίσης πως, μεταξύ άλλων, το Bill and Melinda Gates Foudation, που παρέχει οικονομική υποστήριξη σε προγράμματα μόρφωσης και υγείας, έχει χρηματοδοτήσει και την ανάπτυξη του blockchain- την τεχνολογία η οποία βρίσκεται πίσω από τα κρυπτονομίσματα- για εμπόρους στην Κένυα. Επίσης, η Microsoft επιδιώκει τη χρήση τεχνολογίας blockchain για σκοπούς ελέγχου ψηφιακής ταυτότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης