Zougla Newsroom 

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη με θέμα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας παραχώρησε στο Zougla.gr και στην εκπομπή «Review» ο πρώην πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννης Μπασιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός και έμπειρος ενεργειακός αναλυτής μιλά μεταξύ άλλων για τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των κοιτασμάτων , τις γεωπολιτικές ευκαιρίες, αλλά και τις αιτίες που  υπήρξε καθυστέρηση αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο.

Παράλληλα ασκεί κριτική σε ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν ενώ προτείνει λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, που εκτός από το δημοσιονομικό όφελος, θα είναι προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Και καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Ο Ιωάννης Μπασιάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μιλά ακόμα για το μέλλον και για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, για τον ορυκτό πλούτο της χώρας ενώ  βάζει ένα τέλος σε όλα τα υπερβολικά που ακούγονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε στο «Review»:

«Τα ενεργειακά κοιτάσματα νότια της Κρήτης μπορεί να αποδώσουν έως και 300 δις ευρώ συνολικά. Εάν εκμεταλλευτούμε σωστά αυτά τα κοιτάσματα που διαθέτουμε μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από οικονομικής άποψης. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που η κάθε χώρα μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες», λέει κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

«Τα σεισμικά δεδομένα για το Ιόνιο δείχνουν ότι εκεί υπάρχει κυρίως πετρέλαιο ενώ ο πατραϊκός είναι έτοιμος», επισημαίνει.

«Εάν αρχίσουμε τώρα και όλα πάνε καλά με τις εταιρείες, το 2030 υπολογίζεται να αποδώσουν τα προγράμματα για το φυσικό αέριο. Βάσει των συμβάσεων το 35% των εσόδων πηγαίνει στο κράτος και το 65% στις εταιρείες φυσικό αέριο που έχει η χώρα μας φτάνει και περισσεύει για εμάς και μπορούμε να κάνουμε και εξαγωγές», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παρουσίαση: Χρήστος Μαζάνης, Ιρένα Αργύρη

Δείτε επίσης:

Δείτε όλες τις εκπομπές «Review» στο webTV του Zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης