Ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία ότι ο χρόνος είναι «εξαιρετικά λίγος» για να διευθετηθεί η συμφωνία διαζυγίου πριν από τις 29 Μαρτίου που η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Ο χρόνος που απομένει είναι εξαιρετικά λίγος», δήλωσε ο Μπαρνιέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο. «Η συμφωνία αποχώρησης στην οποία συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι … παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια εύτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαρνιέ έκανε τις δηλώσεις αυτές μαζί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος υπογράμμισε πως η ευθύνη για την εξεύρεση μιας λύσης για το Brexit ανήκει στο Λονδίνο.

«Δεν πιέσαμε ποτέ για Brexit, δεν ζητήσαμε ποτέ Brexit», δήλωσε ο Μπετέλ. «Η ευθύνη ήταν του Λονδίνου και εξακολουθεί να ανήκει στο Λονδίνο».

Ο Μπαρνιέ πρότεινε επίσης να κινηθεί η Μέι προς τις προτάσεις του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος για μια διαρκή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο αναφορικά με τις λεπτομέρειες του υποβόσκοντος διαζυγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάτι πρέπει να δώσει», είπε ο Μπαρνιέ στη συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον Μπετέλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης