Σε μείωση των τιμών των μοντέλων της Model X και Model S στην Κίξα προχωρεί η Tesla, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, κάνοντας στροφή στη στρατηγική της για να μετριάσει τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας στα μεγέθη της εταιρείας.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, τόνισε ότι η μείωση στις τιμές των δύο μοντέλων θα είναι της τάξης του 12%-26%, ώστε αυτά να καταστούν πιο προσιτά στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον πλανήτη, όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας σημειώνουν ραγδαία αύξηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δασμοί της Κίνας στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα (απάντηση στους δασμούς Τραμπ) έχουν πλήξει την Tesla, η οποία προς το παρόν εισάγει από τις ΗΠΑ όλα τα οχήματα που πωλεί στην κινεζική αγορά.

“Απορροφούμε τον δασμό για να καταστήσουμε τα αυτοκίνητά μας πιο προσιτά στους πελάτες μας στην Κίνα”, αναφέρει η Tesla.

Η κίνηση αποτελεί αντιστροφή της πολιτικής την οποία εγκαινίασε η Tesla τον Ιούλιο, όταν προχώρησε σε άμεση αύξηση των τιμών λόγω των δασμών. Ως αποτέλεσμα, η τιμή των δύο μοντέλων είχε σημειώσει αύξηση περί το 20%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εμπορικός πόλεμος έχει αναγκάσει την εταιρεία να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη λειτουργία του νέου, γιγάντιου εργοστασίου της στη Σαγκάη, του πρώτου της εκτός του εδάφους των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης