Μειωμένη προβλέπεται ότι θα είναι η παραγωγή κρασιού στη Γαλλία και την Ιταλία, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Αναλυτικότερα, σε ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή οίνου της Γαλλίας, και σύμφωνα με στοιχεία του στατιστικού τμήματος του γαλλικού υπουργείου Γεωργίας, Agreste, αναμένεται να ανέλθει στα 43,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα, καταγράφοντας έτσι πτώση κατά 12% από την προηγούμενη χρονιά (2018) και κατά 4% κατά μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριος λόγος για τη μειωμένη παραγωγή, σύμφωνα με την Agreste, είναι η κλιματική αλλαγή. «Ο τοπικός ελαφρύς παγετός, το κύμα καύσωνα και το χαλάζι συμβάλλουν στη μείωση του παραγωγικού δυναμικού» τονίζει μεταξύ άλλων η Agreste.

Στην Ιταλία, η παραγωγή οίνου προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 10% το 2019 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια παραγωγή η οποία θα κυμανθεί από 47 έως 49 εκατομμύρια εκατόλιτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής γεωργικής ένωσης, Coldiretti, παρά τη μείωση, η Ιταλία θα παραμείνει στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή οίνου, με δεύτερη τη Γαλλία, η παραγωγή της οποίας εκτιμάται από 43 έως 46 εκατ. εκατόλιτρα, και τρίτη την Ισπανία με 40-44 εκατ. εκατόλιτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης