Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Έτσι, νωρίς το απόγευμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 2,47% από 2,44% χθες.

Πτωτικά κινήθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου με αποτέλεσμα να κυμαίνεται στο 1,36% από 1,30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα και η αγορά ομολόγων της επιστρέφουν σε πολύ φυσιολογικούς ρυθμούς εκτίμησε η HSBC ανάλυσή της. Η Τράπεζα εκτιμά ότι μετά την κάλυψη των αναγκών της κυβέρνησης για τα επόμενα τρία χρόνια, η αγορά και διακράτηση των ομολόγων των κοντινών λήξεων φαίνεται ελκυστική.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) περιορισμένη σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 5ετές ομόλογο με 2 εκατ. ευρώ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 2,49% από 2,44% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,32% να διαμορφωθεί στο 2,81% από 2,74% .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά συναλλάγματος χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις διαπραγματεύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στο 1,136 δολ. από τα 1,1364 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Πιέσεις προκάλεσαν στο αμερικανικό νόμισμα μία σειρά από δείκτες που ανακοινώθηκαν χθες. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Conference Board) υποχώρησε τον Ιούνιο σε χαμηλό (121,5, εκτίμηση: 131) από το Σεπτέμβριο 2017, με το δείκτη προσδοκιών να εμφανίζει χαμηλό (94,1) από τον Ιανουάριο.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών κατέγραψαν μη αναμενόμενη μείωση σε χαμηλό (626.000, εκτίμηση: 684.000) από το Δεκέμβριο 2018. Ταυτοχρόνως, όμως, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, προσφέροντας έτσι στήριξη στο δολάριο. Ο πρόεδρος της Fed (J. Powell) ανέφερε ότι εξετάζεται το αν χρειάζεται να υιοθετηθούν μέτρα επεκτατικής πολιτικής.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,172%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,253%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,31% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,374%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1362 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης