Σαφές μήνυμα προς το Λονδίνο να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και σαφήνεια στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. και τη μελλοντική σχέση της με την ένωση έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ενόψει της συνάντησης με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, προειδοποίησε.

«Οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται τώρα σε μία κρίσιμη φάση. Γνωρίζετε ότι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Κομισιόν εκείνη, που ηγείται των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία» είπε η Μέρκλε, προσθέτοντας ότι «ωστόσο υπάρχουν και μία σειρά θεμάτων, που θέλουμε να συζητήσουμε σε διμερές επίπεδο, μία σειρά σημαντικών ζητημάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στο Μουντιάλ, αφού είναι γνωστό ότι η καγκελάριος παρακολουθεί ποδόσφαιρο. «Δυστυχώς εμείς είμαστε εκτός. Χαίρομαι, όμως, που η ομάδα της Αγγλίας συνεχίζει στη διοργάνωση» είπε.

Η κ. Μέι πάντως βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς το σχέδιο της για την τελωνειακή σχέση με την Ε.Ε. πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της κυβέρνησής της, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα λάβει το πράσινο φως των Βρυξελλών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης