Μεντβέντεφ: Δύσκολα τα επόμενα έξι χρόνια για τη ρωσική οικονομία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 16:40
Μεντβέντεφ: Δύσκολα τα επόμενα έξι χρόνια για τη ρωσική οικονομία
Τα επόμενα έξι χρόνια θα είναι δύσκολα για τη ρωσική οικονομία, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Οι δυσκολίες θα σχετίζονται μεταξύ άλλων και με την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων αλλά και την διεύρυνση των εμπορικών πολέμων.

«Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας την κατάσταση στις αγορές πρώτων υλών και τις χρηματιστηριακές αγορές, όπως επίσης και στον ίδιο βαθμό την επέκταση των εμπορικών πολέμων και την ενίσχυση του προστατευτισμού, καθώς και την άσκηση πιέσεων μέσω της επιβολής κυρώσεων», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η οικονομική πολιτική της Ρωσίας θα πρέπει να ανταποκριθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα να μπορεί να αναπτύσσεται και μέσα σε όχι τόσο ευνοϊκές συνθήκες.

Εκτός των άλλων θα πρέπει να διασφαλισθεί η σταθερή άνοδος του βιοτικού επιπέδου. Ο Ρώσος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το 2019 θα γίνει έτος προσαρμογής στις αποφάσεις που λαμβάνει αυτή την στιγμή η κυβέρνηση.

Ο ίδιος ζήτησε να «αξιολογηθούν προσεκτικά οι μακροοικονομικές συνθήκες στις οποίες θα αναγκασθούμε να δουλέψουμε στα επόμενα έξι χρόνια».

«Η προσέγγιση που χρησιμοποιήσαμε για να διαμορφώσουμε την πρόγνωσή μας υπήρξε άκρως προσεκτική.
Ελήφθησαν υπ όψιν και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, και η άνοδος του ΑΕΠ όπως και άλλοι δείκτες. Αυτό σχετίζεται με αβεβαιότητες, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η έναρξη αυτού του εξαετούς κύκλου αναμφίβολα δεν θα είναι εύκολη».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 16:40