Οι Αμερικανοί καταναλωτές θα νιώσουν πιο έντονα την σκληρή στάση του προέδρου τους, Donald Trump στο διεθνές εμπόριο, καθώς ο τελευταίος αποφάσισε μετά τον κινεζικό χάλυβα και την καναδέζικη ξυλεία να βάλει τώρα στο στόχαστρο τις ισπανικές ελιές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξετάζει κατά πόσο η Ισπανία ακολουθεί πρακτικές ντάμπινγκ στις ελιές που εξάγει στις ΗΠΑ – ειδικότερα στις σκουρόχρωμες που χρησιμοποιούνται στα σάντουιτς, τις σαλάτες και τις πίτσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει πέρα από την κατακραυγή των διεθνών παραγώγων και την παρέμβαση της Κομισιόν που υποστηρίζει τους παραγωγούς της.

Η εν λόγω έρευνα είναι η τελευταία σε μια μακρά και συνεχώς αυξανόμενη λίστα προϊόντων που στοχοποιούνται από τις ΗΠΑ και τα οποία κυμαίνονται από τον χάλυβα και το αλουμίνιο μέχρι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το καλαμπόκι.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι ένας από τους βασικότερους εισαγωγείς ελιών από την Ισπανία – την μεγαλύτερη παραγωγό χώρα στον κόσμο – καθώς υπολογίζεται πως απορροφά περίπου το 24% των εξαγωγών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης