Οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν μέτριες προοπτικές προσλήψεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με την έρευνα για τις προθέσεις προσλήψεων της ManpowerGroup, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη ManpowerGroup Ελλάδας.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +15% και πρόκειται για τις ισχυρότερες που έχουν αναφερθεί τα τελευταία εννέα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 9 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

«Οι προοπτικές προσλήψεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 υπογραμμίζουν με σαφήνεια ότι το 2017 αποτελεί μια χρονιά που παρέχει σταθερή ανάπτυξη στις ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα. Μια βαθύτερη ματιά στα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύει την εστίαση σε πιο ευέλικτες οργανωτικές δομές, όπου η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας και η συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη των δεξιοτήτων παράγει νέες θέσεις εργασίας. Η ζήτηση για outsourcing υπηρεσίες συνεχώς αυξάνεται, δίνοντας ισχυρή ώθηση ανάπτυξης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις.

»Επίσης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη νέων προϊόντων αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση, ειδικά για τον κλάδο των Ασφαλειών, Χρηματοοικονομικών και Τηλεπικοινωνιών, καλλιεργώντας πρόσφορο έδαφος για την απόκτηση ταλέντων από διαφορετικούς κλάδους, όπως του εμπορίου FMCG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ελληνικής πραγματικότητας, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ευκαιρίες απασχόλησης συνδέονται άρρηκτα με τη συνεχή αξιολόγηση και ανάπτυξη σύγχρονων τεχνικών και προσωπικών δεξιοτήτων, τόσο σε εταιρικό όσο και σε ατομικό επίπεδο» σημειώνει η κα Φανή Κλειδά, διευθύνουσα σύμβουλος της ManpowerGroup.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης