Σταθερό παραμένει το ενδιαφέρον των Βέλγων για την Κρήτη, με τις αφίξεις το 2018 από Βέλγιο και Λουξεμβούργο να φτάνουν τις 139.000, κατατάσσοντας τους τουρίστες από τις χώρες αυτές στην 6η θέση για το 2018.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 61η διεθνή έκθεση τουρισμού «Salon des Vacances» στις Βρυξέλλες και τα μηνύματα που μετέφεραν στις «αποσκευές τους» το στέλεχος τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ρεθύμνης Γιώργος-Νίκος Πανταζής, και η ξεναγός από το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Ευρυδίκη Βλάσση είναι ικανοποιητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισήμαναν, οι Βέλγοι παραμένουν μια σταθερή αγορά για την Κρήτη και αυτό φάνηκε και στην προσέλευσή τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου καθημερινά κατακλυζόταν από επισκέπτες, οι οποίοι μπορούσαν να αναζητήσουν πληροφορίες, να πάρουν έντυπο υλικό αλλά και να γευτούν παραδοσιακά κεράσματα.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Περιφέρειας, πρόκειται για μια σημαντική αγορά για τον τουρισμό της Κρήτης, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ, η Ελλάδα είναι ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός των Βέλγων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Οι Βέλγοι είναι παραδοσιακοί στην αναζήτηση πληροφοριών για τις διακοπές τους:

Προτιμούν τα ενημερωτικά έντυπα και την προφορική επικοινωνία. Στο περίπτερο το οποίο επισκέφτηκε και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, προσήλθαν αρχηγοί ομαδικών κρατήσεων προκειμένου να πάρουν έντυπο υλικό για τις ομαδικές κρατήσεις που είχαν ήδη κάνει και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κρήτη. Όσοι δεν είχαν ξαναταξιδέψει στην Κρήτη, ζητούσαν να μάθουν για την Ιστορία, τα αξιοθέατα και τις παραλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αρκετοί επιθυμούσαν να ταξιδέψουν το Μάιο και ρωτούσαν για καιρό και δραστηριότητες. Επισκέπτες οι οποίοι είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν την Κρήτη, ανέφεραν ότι είχαν ενοικιάσει αυτοκίνητο και ταξιδέψει σε αρκετά μέρη του νησιού, ενώ όποιοι έδειχναν ενδιαφέρον για κράτηση, μπορούσαν άμεσα να εξυπηρετηθούν από tour operators, οι οποίοι είχαν παρουσία στην έκθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης