Ο χρυσός αγγίζει υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν και το δολάριο χάνει περαιτέρω έδαφος, εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας που προκάλεσαν οι αναφορές ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ζήτησε από το FBI να τερματίσει μια έρευνα στον πρώην σύμβουλό του για θέματα ασφάλειας.

Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται κατά 0,6% στα 1243,31 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει το ισχυρότερο επίπεδο από τις 3 Μαΐου και τα 1244,70 η ουγγιά, σε ένα σερί πέντε ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια χρυσού στις ΗΠΑ αυξάνονται κατά 0,6% στα 1243,50 δολάρια η ουγγιά.

Ο Trump ζήτησε από τον James Comey, τον επικεφαλής του FBI τον οποίο απέλυσε αυτή την εβδομάδα, να τερματίσει την έρευνα σχετικά με τις σχέσεις του πρώην συμβούλου για την εθνική ασφάλεια Michael Flynn και της Ρωσίας. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν προσπάθησε ο Trump να παρεμβαίνει σε μια ομοσπονδιακή έρευνα.
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε την αναφορά.

Η αναταραχή που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο Λευκό Οίκο μειώνουν τις πιθανότητες ότι ο Trump θα μπορέσει να περάσει την οικονομική του ατζέντα, η οποία θεωρείται σημαντική για τις αγορές, αφού έχει υποσχεθεί σημαντική μείωση των φόρων και χαλάρωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η πλατίνα αν και άγγιξε νωρίτερα το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαΐου, στη συνέχεια υποχώρησε 0,1% στα 936,74 δολ. η ουγγιά.

Το παλλάδιο υποχωρεί 0,3% στα 791,50 δολάρια, ενώ το ασήμι αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου με άνοδο 0,3% στα 16,87 δολάρια η ουγγιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης