Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος στη συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου 2019 αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει: 

1. Παναττική στάση εργασίας από 13:00 έως 15:30 την Τετάρτη 27/03/2019 μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο της ΑΑΔΕ, στην Κ. Σερβίας 10, με θέμα την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση της φύλαξης των εγκαταστάσεων των αποθηκών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στη Μαγουλέζα. Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη από το 2011 αδράνεια και αδιαφορία των αρμόδιων αρχών (Υπουργείο Οικονομικών, ΑΑΔΕ) για την εξεύρεση βιώσιμων, υλοποιήσιμων και αποτελεσματικών λύσεων για τη φύλαξη των αποθηκών των εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στη Μαγουλέζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ομοσπονδία οφείλει να προστατεύσει τους υπαλλήλους της ΔΔΔΥ και να σταματήσει τη διαιώνιση της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης, καθώς εκτός από τον κίνδυνο που διατρέχουν οι υπάλληλοι, υφίσταται και αναγκαιότητα προστασίας της δημόσιας περιουσίας. 

2. Αποχή από 1/4/2019 έως 5/4/2019 από κάθε εργασία η οποία συσχετίζεται με τον τελωνισμό επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων. Η Ομοσπονδία κατ’ επανάληψη, μετά την εφαρμογή από 1/6/2016 του άρθρου 59 του Ν. 4389/2016, με το οποίο επήλθε αναμόρφωση της φορολογικής μεταχείρισης των οχημάτων ως προς την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα επιβατικά αυτοκίνητα, κατέθεσε την πλήρη αντίθεσή της, με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, κυρίως στη διοίκηση της ΑΑΔΕ αλλά και στην υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία, οι οποίες δυστυχώς δεν λήφθηκαν υπόψη παρά τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις τους.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία αποφάσισε να προβεί αρχικά στην εν λόγω κινητοποίηση στο πλαίσιο τόσο της διασφάλισης των συναδέλφων, το κύρος του κλάδου, τη διευκόλυνση της εργασίας των Εκτελωνιστών και των δικαιούχων των παραληφθέντων οχημάτων όσο και της διασφάλισης των δημοσίων εσόδων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Πενθήμερη στάση εργασίας από 08/4/2019 έως 12/4/2019 τις ώρες 15:30 έως 20:00 για το σύνολο των αιτημάτων εκτέλεσης των Τελωνειακών εργασιών για τις Τελωνειακές μονάδες που λειτουργούν σύμφωνα με το ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών. Η στάση εργασίας δεν περιλαμβάνει τις τελωνειακές μονάδες που λειτουργούν σε 24ωρη βάση ή έχουν ωράριο λειτουργίας πέραν του προβλεπόμενου (15:30) – όπως μεθοριακοί σταθμοί, αίθουσες επιβατών διεθνών λιμένων και αερολιμένων από 15:30 – 20:00 και για όσες εργασίες προβλέπουν οι αποφάσεις ότι εκτελούνται στο διευρυμένο ωράριο.

Σύμφωνα με την απόφαση για την προκήρυξη της στάσης κανένα αίτημα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών δεν θα εγκρίνεται, ενώ ακόμη κι αν εγκρίνεται δεν θα ικανοποιείται. Τέλος, ζητούμε την κατανόηση των οικονομικών φορέων των οποίων η δραστηριότητα επηρεάζεται από τις κινητοποιήσεις και την στήριξή τους, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΥΕ είναι ομόφωνες και έχουν ληφθεί για την διασφάλιση της εργασίας και του κύρους όλων των εμπλεκόμενων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης