Σχέδια για μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (VAT) κατά 3% στον τομέα της μεταποίησης προωθεί η κινεζική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, ως μέτρο ανάσχεσης της επιβράδυνσης της οικονομίας της χώρας.

Η μείωση αφορά στον υψηλότερο από τους τρεις συντελεστές του ΦΠΑ και πιθανολογείται ότι θα ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, κατά την ετήσια συνεδρίαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (κοινοβουλίου) της Κίνας, σύμφωνα με την πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang θα εκφωνήσει την ετήσια ομιλία του για την οικονομική πολιτική της χώρας την Τρίτη, σε μια έκθεση η οποία θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τους στόχους ως προς την ανάπτυξη του ΑΕΠ, καθώς και για τα δημοσιονομικά και τη νομισματική πολιτική.

Η μείωση του ΦΠΑ κατά 3% θα δώσει ώθηση 600 δισ. γουάν (90 δισ. δολ.) ή 0,6% του κινεζικού ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

Η κίνηση θα ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη σε μία περίοδο κατά την οποία η κινεζική οικονομία πιέζεται από την ένταση – σε εμπορικό επίπεδο – με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας δεν απάντησε σε ερώτηση του Bloomberg σχετική με τη φημολογούμενη μείωση του ΦΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης