Αυξήθηκαν οι χορηγήσεις δανείων στην Κίνα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας (PBOC). Τα νέα δάνεια σε γιουάν ανήλθαν σε 3,23 τρισ. γιουάν (περίπου 477 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 328,4 δισ. γιουάν σε ετήσια βάση.
Το ύψος των νέων δανείων ήταν υπερδιπλάσιο σε σχέση με τον Δεκέμβριο (1,08 τρισ. γιουάν).

Τα νέα δάνεια προς τα νοικοκυριά ανήλθαν σε 989,8 δισ. γιουάν τον περασμένο μήνα, ενώ τα δάνεια προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και κυβερνητικούς θεσμούς ανήλθαν συνολικά σε 2,58 τρισ. γιουάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα κοινωνική χρηματοδότηση, που αντανακλά τα κεφάλαια που πήραν ιδιώτες και μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανήλθε στα 4,64 τρισ. γιουάν τον Ιανουάριο, αυξημένη κατά 1,56 τρισ. γιουάν σε ετήσια βάση.

Η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια Μ2, που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και όλες τις καταθέσεις, αυξήθηκε 8,4% σε ετήσια βάση στα 186,59 τρισ. γιουάν στο τέλος του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Η προσφορά χρήματος με στενή έννοια Μ1, που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις όψεως, αυξήθηκε 0,4% σε ετήσια βάση στα 54,56 τρισ. γιουάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης