Η διαχείριση της κατάστασης στην τουριστική αγορά της Κέρκυρας, μετά την κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού Thomas Cook, βρέθηκε στο επίκεντρο δύο διαδοχικών συσκέψεων των αυτοδιοικητικών φορέων με εκπροσώπους όλων των τουριστικών κλάδων στον Δημαρχείο και στο Επιμελητήριο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα της ομαλής επιστροφής των τουριστών, που βρίσκονται ακόμη σε διακοπές στην Κέρκυρα και τα άλλα νησιά του Ιονίου, η στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν συνεργασία με την Thomas Cook, καθώς και η στρατηγική αναπλήρωσης των χαμένων πλέον συμβολαίων για την επόμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κέρκυρας συμμετείχαν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η δήμαρχος Κεντρικής Κερκύρας, εκπρόσωποι των Δήμων Βορρά και Νότου, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων.

Η περιφερειάρχης, όπως ανέφερε, είναι ήδη σε επαφή με τους τουριστικούς φορείς σε ολόκληρη την Περιφέρεια και με το υπουργείο Τουρισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, αλλά και την καταγραφή γενικότερα των συνεπειών της κατάρρευσης της πολυεθνικής εταιρείας στους διάφορους τουριστικούς τομείς.

Μάλιστα, όπως τόνισε, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται και, παράλληλα, να εξευρεθούν τρόποι στήριξης των επιχειρήσεων, όχι μόνο για την τουριστική περίοδο που διανύουμε, αλλά και για την επόμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, απέστειλε επιστολή στα αρμόδια υπουργεία και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ επισήμανε πως πρέπει να σχεδιαστεί μια καμπάνια προβολής της Κέρκυρας και των Ιονίων.

Τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας, πάντως, θεωρούν κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για την τύχη των θυγατρικών εταιρειών της Thomas Cook στην Kεντρική Ευρώπη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης