Η στερλίνα διατηρείτο σήμερα κάτω από το 1,30 δολάριο, ενώ επηρεάστηκε μόνο λίγο από την ανακοίνωση του Νάιτζελ Φάρατζ ότι το Κόμμα του Brexit θα παλέψει απέναντι στους κυβερνώντες Συντηρητικούς για κάθε έδρα του Κοινοβουλίου εάν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν εγκαταλείψει τη συμφωνία του για το Brexit.

Ο Φάρατζ δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει περιθώριο έως τις 14 Νοεμβρίου για να συμφωνήσει στο αίτημά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στερλίνα κινείτο κάτω από το όριο του 1,30 δολαρίου, στο 1,2961 δολάριο, σημειώνοντας άνοδο 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα ήταν αμετάβλητη γύρω στις 86,04 πένες.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι επενδυτές φοβούνται ότι οι υποψήφιοι του Κόμματος του Brexit θα μπορούσαν να κερδίσουν ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ του Brexit περιορίζοντας έτσι τη στήριξη προς τους Συντηρητικούς, μια εξέλιξη που θα μπορούσε κατά συνέπεια να ευνοήσει το Εργατικό Κόμμα.

Ο Φάρατζ απέρριψε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα του θα αποσύρει κάποιους υποψηφίους προκειμένου να μην πλήξει τους Συντηρητικούς, λέγοντας ότι πρόκειται για ‘εικασίες’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος έμεινε ανεπηρέαστη και από την ανακοίνωση του Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) που ανήλθε στις 49,6 μονάδες από τις 48,3 τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απριλίου και υψηλότερα από όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, αποδόθηκε στην αύξηση των αποθεμάτων πριν την παρελθούσα πλέον προθεσμία του Brexit της 31ης Οκτωβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης