Πτώση άνω του ενός δολαρίου, κάτω από τα 74 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφει τη Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου, καθώς η αυξημένη αποστροφή κινδύνου επιβαρύνει τα χρηματιστήρια και ευνοεί το αμερικανικό δολάριο. Επίσης άρχισε και πάλι παραγωγή πετρελαίου από τις ΗΠΑ στις μονάδες του Κόλπου, η οποία είχε διακοπεί από την επέλαση δύο τυφώνων.

Το αμερικανικό δολάριο, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, ενισχύεται, καθώς οι ανησυχίες για τη φερεγγυότητα της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, Evergrande, προκαλούν ανησυχία στις αγορές μετοχών και οι επενδυτές τελούν εν αναμονή της Fed.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα χρηματιστήρια της Άπω Ανατολής και το ισχυρό δολάριο επηρεάζουν το πετρέλαιο» δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.

Το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε έως και 73,75 δολάρια, ενώ το US West Texas Intermediate μειώθηκε κατά 1,33 δολ. ή 1,9% στα 70,64 δολ.

Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο σε δολάριο ΗΠΑ πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων και γενικά αντανακλά την αποτροπή υψηλότερου κινδύνου, που τείνει να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Brent κέρδισε 43% φέτος, υποστηριζόμενο από τις περικοπές της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ και κάποια ανάκαμψη της ζήτησης μετά την κατάρρευση που προκλήθηκε από την πανδημία του περασμένου έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης