Η αλλαγή στον τόνο και την στρατηγική της Federal Reserve, ίσως σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να ξανασκεφτούν τα δεδομένα για τον οικονομικό και επενδυτικό κύκλο, σύμφωνα με την JPMorgan Chase. Aυτό πρακτικά σημαίνει, όπως εξηγεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, πως οι κινήσεις τους δεν θα πρέπει να κατευθύνονται από τους φόβους για νέα παγκόσμια ύφεση. 

Πριν από λίγο καιρό η JPMorgan Chase είχε προειδοποιήσει πως το 2020 ενδεχομένως να είναι έτος ύφεσης. Ωστόσο καθώς η Fed αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής και να αποφύγει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, οι εκτιμήσεις αλλάζουν και αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν η FED τρομάζει λιγότερο από την πλήρη απασχόληση, είναι πιο ανεκτική με την άνοδο του πληθωρισμού και δεν βιάζεται τόσο να σφίξει και άλλο την πολιτική της, τότε το 2020 ίσως να μην είναι το έτος να σκεφτόμαστε για ύφεση» αναφέρουν σε σημείωμά τους αναλυτές της JPMorgan και προσθέτουν:

«Τα τέλη του 2019/ αρχές του 2020 θα ήταν μάλλον πρόωρο να υιοθετήσετε πλήρως αμυντική στάση». 

Σημείωσε επίσης πως δείκτες, που συνδέονται με τον οικονομικό κύκλο, όπως ο S&P 500, ο δείκτης του ευρωπαϊκού κλάδου αυτοκινήτου, οι κινεζικές μετοχές, ο Topix και ο MSCI μεταλλευτικών, εξακολουθούν να διαπραγματεύονται ως αν η παγκόσμια οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμούς 0,5 μονάδα χαμηλότερους από τους υφιστάμενους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Bloomberg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης