Ο δεύτερος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, η Ισπανία, είδε τον αριθμό των διεθνών τουριστών να καταποντίζεται κατά 75% τον Ιούλιο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, παρά την άρση του lockdown και το άνοιγμα των συνόρων της χώρας, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (INE).

Ο Ιούλιος ήταν ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο η Ισπανία επέστρεψε στην κανονικότητα, αφού η χώρα υιοθέτησε ένα από τα πιο αυστηρά lockdowns παγκοσμίως, το οποίο ήρε εντελώς στις 21 Ιουνίου όταν άνοιξαν ξανά και τα σύνορά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες της ισπανικής οικονομίας και αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της χώρας.

Η μείωση των συνολικών δαπανών των ξένων τουριστών στην Ισπανία έφτασε το 79,5% τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2019.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι αφίξεις τουριστών στην Ισπανία τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 12 φορές σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ οι συνολικές τους δαπάνες κατά 18 φορές, έπειτα από σχεδόν μηδενική δραστηριότητα λόγω του lockdown που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασική χώρα προέλευσης των τουριστών ήταν η Γαλλία, ενώ ακολουθούσαν η Γερμανία και η Βρετανία.

Εξάλλου, τον Ιούλιο, η περιοχή της Ισπανίας με τη μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα ήταν οι Βαλεαρίδες Νήσοι και ακολούθησαν η Καταλονία και η Βαλένθια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης