Περαιτέρω υποχώρηση από την τιμή-κλειδί των 40.000 δολαρίων καταγράφει τη Δευτέρα το bitcoin,  πτώση που μπορεί να οδηγήσει σε σπιράλ περαιτέρω απωλειών, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της JPMorgan Chase, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Το κρυπτονόμισμα πιθανόν να πληγεί από την έξοδο τυχοδιωκτών επενδυτών οι οποίοι συνηθίζουν να «πηγαίνουν με το ρεύμα» των γενικών τάσεων της αγοράς, εάν δεν σπάσει σύντομα το φράγμα των 40.000 δολ. προς πάνω, σημειώνει ομάδα στην οποία συμμετέχει ο Nikolaos Panigirtzoglou. Η ζήτηση για futures του bitcoin, καθώς και το Grayscale Bitcoin Trust των 22,9 δισ. δολ. θα παίξουν κομβικό ρόλο στον προσδιορισμό της πορείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εισροές στο Grayscale Bitcoin Trust θα πρέπει πιθανότατα να παραμείνουν στα 100 εκατ. δολ. ημερησίως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες ώστε να έχουμε ανοδική κίνηση που να σπάσει το φράγμα των 40.000 δολ.» αναφέρεται στο σημείωμα των αναλυτών της JP Morgan.

Traders οι οποίοι αναζητούν στοιχεία των επενδυτικών «ορέξεων» για ρίσκο έχουν «μπλεχτεί» στα δίχτυα του εντυπωσιακού ράλι του Bitcoin και της συνακόλουθης πτώσης του κατά 12%, μετά το ιστορικό υψηλό των 42.000 δολαρίων της 8ης Ιανουαρίου.

Η εκτίναξη του κρυπτονομίσματος από τον Μάρτιο του 2020 και εξής αποδίδεται τόσο στη ρευστότητα που πλημμύρισε την αγορά λόγω νομισματικής και δημοσιονομικής τόνωσης, όσο και στον φόβο των επενδυτών για πιθανή «φούσκα» στις μετοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές της JPMorgan σημειώνουν ότι το Bitcoin βρισκόταν σε ανάλογη θέση στα τέλη Νοεμβρίου, με τότε «φράγμα» τα 20.000 δολάρια. Οι εισροές εκ μέρους θεσμικών επενδυτών στο Grayscale βοήθησαν τότε το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να επεκτείνει το ράλι του.

Το bitcoin κατέγραφε απώλειες περί το 1,5%, στα 35.963 δολ. στις 13.30 ώρα Ελλάδος στο Λονδίνο, με το επίσης δημοφιλές κρυπτονόμισμα Ether να χάνει 3,5%, στα 1.219 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης