Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του 2018, μετά από μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση της ανάπτυξης στην αρχή του έτους.

Η κεντρική τράπεζα τόνισε πως τώρα περιμένει το ΑΕΠ να αναπτυχθεί 1,8% φέτος αντί του 2% που προβλεπόταν πριν από μόλις τρεις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανησυχίες για την γαλλική οικονομία άρχισαν να δημιουργούνται αφότου η ανάπτυξη υποχώρησε στο 0,2% σε τριμηνιαία βάση στο α΄ τρίμηνο του έτους, από το 0,7% των τριών προηγουμένων τριμήνων.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας τόνισε πως αναμένει η βραδύτερη ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο του 2018 θα επιμείνει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Για το σύνολο της χρήσης η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις δαπάνες των νοικοκυριών, τις επενδύσεις και το εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι η ανάπτυξη του 1,8% παραμένει υψηλότερα του δυναμικού της γαλλικής οικονομίας. Αναμένει ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 1,7% το 2019 και στο 1,6% το 2020.

Επίσης αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό το 2018, και αναμένει αύξηση των ενεργειακών τιμών και των φόρων και καπνό και καύσιμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης