Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της EBRD και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 19:18
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της EBRD και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών
Στην υπογραφή συνεργασίας για την ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων έρευνας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής ακριβείας (εξατομικευμένης ιατρικής) μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) προχώρησαν το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η EBRD θα υποστηρίξει τη διαδικασία δημοπράτησης του εν λόγω σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τη χώρα μας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

«Ορόσημο στη λαμπρή πορεία τού ΙΙΒΕΑΑ» χαρακτήρισε τη συμφωνία, κατά την τελετή υπογραφής, ο Αντώνιος Κουνάδης, καθηγητής-ακαδημαϊκός, προέδρος της Ακαδημίας Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΙΙΒΕΑΑ, τονίζοντας ότι θα έχει πολλαπλά και ποικίλα οφέλη για τη χώρα μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις θέσεις και απόψεις του καθηγητή-ακαδημαϊκού, προέδρου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Γρηγόρη Σκαλκέα, ο οποίος στον χαιρετισμό που απέστειλε, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Ακολουθώντας τα βήματα των ανεπτυγμένων χωρών που σχετίζονται με τη δημιουργία κέντρων αναπτύξεως εξατομικευμένης ιατρικής (precision medicine), θεωρήσαμε ότι η δημιουργία παρομοίου κέντρου στη χώρα μας, το οποίο θα στεγαστεί στο νέο κτίριο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη. Στο πλαίσιο της εξατομικευμένης ιατρικής, η επιλογή τού καταλλήλου φαρμάκου για κάθε συγκεκριμένον ασθενή με βάση τον καθορισμό του μοριακού προφίλ της νόσου του, και εν γένει η ορθότερη χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών, αναμένεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του προσδοκίμου επιβιώσεως με ταυτόχρονη μείωση των εξόδων νοσηλείας και εντατικής θεραπείας».

Ο κ. Σκαλκέας επισήμανε ότι «η νέα αυτή δραστηριότητα του ΙΙΒΕΑΑ θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο πεδίο της βιοϊατρικής, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της καινοτομίας και την προώθηση της οικονομικής αναπτύξεως, η οποία ως γνωστόν πάσχει στις μέρες μας».

Στο νέο κέντρο θα παρέχονται όλες οι δυνατότητες άμεσης συνεργασίας, με μεταφορά τεχνογνωσίας και χρήση σύγχρονων υποδομών στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, καθώς επίσης και σε νεοφυείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον βιοϊατρικό χώρο.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 19:18