Ξεκινά από τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων στήριξης για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε Συστήματα Ποιότητας» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων με την αξιοποίηση των συστημάτων ποιότητας.

   Έτσι από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2020 οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr) και στη συνέχεια να υποβάλλουν φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Η πρόσκληση αφορά το σύστημα ποιότητας της βιολογικής παραγωγής (βιολογική, φυτική και ζωική παραγωγή) και απευθύνεται αποκλειστικά στους δικαιούχους του υπομέτρου 11.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους βιολογικής γεωργίας» του ΠΑΑ, κατά το έτος εφαρμογής 2019.

   Το ανώτατο ποσό ενίσχυσης καθορίζεται σε 1.000 ευρώ/εκμετάλλευση/έτος για κάθε είδος πιστοποίησης βιολογικής παραγωγής και έως 2.000 ευρώ/εκμετάλλευση/έτος συνολικά και για τα δύο είδη πιστοποίησης (φυτική και ζωική παραγωγή).

   Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στους εξής συνδέσμους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   http://www.minagric.gr/index.php/el/programma-agrotikis-anaptyksis-2014-2020-proskliseis-metron/826-ypometro3-1-201219

   http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/ypometro-31-stirixi-gia-nees-symmetohes-se-systimata-poiotitas

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης