Οι αμερικανικές επιχειρήσεις προχώρησαν σε προσλήψεις με σταθερό ρυθμό τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει σχυρή παρά τις απεργίες και τις εμπορικές συγκρούσεις.

Η οικονομία πρόσθεσε 128.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο. Η δημιουργία θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε προς τα άνω κατά 95.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης της ανεργίας ενισχύθηκε στο 3,6% τον Οκτώβριο από το 3,5% τον Σεπτέμβριο, το οποίο και αποτέλεσε το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 1969.

Στο μεταξύ, η αύξηση των μισθών συνεχίζει να είναι μεγαλύτερη από αυτή του πληθωρισμού. Η μέση αμοιβή ανά ώρα αυξήθηκε 3% από τον Οκτώβριο του 2018.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 75.000 τον Οκτώβριο, το ποσοστό της ανεργίας στο 3,6% και αύξηση των μισθών κατά 3% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απεργία των 40 ημερών στην General Motors έληξε την προηγούμενη εβδομάδα. Τα σημερινά στοιχεία ανέφεραν πως η απασχόληση στον κλάδο κατασκευής αυτοκινήτου, υποχώρησε κατά 42.000, «λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων». Ο δείκτης της ανεργίας επηρεάστηκε λιγότερο από την απεργία.

Αν και η δημιουργία θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε φέτος, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως η αγορά εργασίας παραμένει υγιής.

Οι εργοδότες αύξησαν τα μισθολόγιά τους κατά 167.000 κάθε μήνα φέτος, σε μια επιβράδυνση από τον αριθμό των 223.000 θέσεων εργασίας πέρυσι (κατά μέσο όρο).

Ο κλάδος της υγείας πρόσθεσε 34.200 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, ο κλάδος των υπηρεσιών πρόσθεσε 22.000 θέσεις, ο κλάδος της φιλοξενίας (συμπεριλαμβανομένων και των ξενοδοχείων) αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 61.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης