Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι φύλλα κοινού αλουμινίου που παράγουν εταιρείες της Κίνας και εισάγονται στη χώρα πωλούνται στην αμερικανική αγορά σε τιμή πολύ χαμηλότερη αυτής που θεωρεί δίκαιη και θα επιβάλει στα προϊόντα αυτά δασμούς αντιντάμπινγκ ύψους 167,16%, έκανε γνωστό η ένωση αμερικανικών βιομηχανιών αλουμινίου τη Δευτέρα.

Η ένωση, η οποία συνηθίζει να γνωστοποιεί τα ευρήματα των ερευνών του Υπουργείου Εμπορίου για θέματα ντάμπινγκ, αθέμιτων κρατικών ενισχύσεων και ανταγωνισμού προτού να τα ανακοινώσει το ίδιο, εξήρε την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημερινή ενέργεια του Υπουργείου Εμπορίου είναι ακριβώς το είδος των σθεναρών, στοχευμένων μέτρων επιβολής του νόμου για τα εμπορικά ζητήματα που χρειαζόμαστε για να υποστηριχθεί το διεθνές εμπορικό σύστημα που βασίζεται σε κανόνες» έκρινε η Χάιντι Μπροκ, πρόεδρος της εθνικής ένωσης βιομηχανιών αλουμινίου των ΗΠΑ, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το είδος του εισαγόμενου αλουμινίου το οποίο στοχοθετείται χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, σε προσόψεις κτηρίων, για οδικές πινακίδες, για την κατασκευή ρυμουλκών κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης