Ο Jeffrey Gundlach δεν θα εκπλησσόταν εάν έβλεπε τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να εκτοξεύονται σε νέα υψηλά πολλών ετών προτού ηρεμήσουν οι αγορές ομολόγων.

«Εάν παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η αγορά και σκεφτείτε τις υποκείμενες τάσεις στην αγορά ομολόγων, δεν θα σας προκαλούσε και τόσο μεγάλη έκπληξη εάν βλέπατε την απόδοση του 30ετούς να φτάνει στο 4% προτού ανακοπεί η πορεία της διάσπασης πάνω από το 3,25%», δήλωσε στο “Halftime Report”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καμπύλη πιθανότατα θα γινόταν πιο απότομη, οπότε το 10ετές ενδεχομένως να έφτανε στο 3,5% ή 3,6% στη διάρκεια της κίνησης αυτής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον γκουρού των ομολόγων, «ένα από τα πράγματα που είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε αυτό το sell-off στα ομόλογα είναι ότι συμβαίνει στο πλαίσιο μιας πολύ υψηλής θέσης short εναντίον της αγοράς κρατικών ομολόγων.

Θα περίμενε κανείς ότι το sell-off θα φρέναρε λίγο από όλες αυτές τις θέσεις short που ίσως αναζητούν ευκαιρία για αποκόμιση κερδών επειδή σπάνια βλέπεις τόσο συνωστισμό σε μια αγορά και όλοι βγάζουν χρήματα από αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Gundlach είναι ιδρυτής και CEO της DoubleLine.
Είναι γνωστός για την επενδυτική του οξύνοια στις αγορές σταθερού εισοδήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης