Γερμανική τεχνογνωσία, νέες ιδέες και τροφή για σκέψη πρόσφερε σήμερα στο κοινό της Θεσσαλονίκης γερμανική επιχειρηματική αποστολή που παραβρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο ημερίδας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Αναβάθμιση υποδομών και σύγχρονες τεχνολογίες τουριστικών μονάδων στην Ελλάδα».

Συμμετείχαν πέντε γερμανικές επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στον τομέα του τουρισμού και ο καθένας από πλευρά του έδωσε παραδείγματα και εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι να δείξουμε πράγματα που πρέπει να γίνουν στον τουρισμό και ξεφεύγουν από την απλή παραδοσιακή μορφή του “ήλιος-θάλασσα”.

Μιλάμε για την προσβασιμότητα και τις τεχνολογικές υποδομές που πρέπει να έχει κάθε επιχείρηση για να βελτιώσουμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν», είπε ο πρόεδρος Επιτροπής Β.Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τσιρίτης.

Στο θέμα της προσβασιμότητας αναφέρθηκε ο Μάνουελ Βίλκε, επικεφαλής του Special Service της TUI Deutschalnd, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω σε αυτόν τον τομέα, δίνοντας ως παράδειγμα την έλλειψη υποδομών για άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, χρειάζεται μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θέμα αυτό ενώ πολλοί Γερμανοί θα επέλεγαν τη χώρα μας αν υπήρχε δυνατότητα προσβασιμότητας και κατάλληλες υποδομές. Χώρες που είναι φιλικές για άτομα αυτά είναι η Ισπανία και η Τενερίφη, σύμφωνα με τον κ. Βίλκε, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα ήδη κάνει κάποια βήματα, όπως τα ηλεκτροκίνητα συστήματα με ράμπες στις παραλίες.
«Δεν είναι θέμα οικονομικό, πιστεύω πως είναι θέμα γνώσης και ενημέρωσης να γίνει κάτι περισσότερο», σημείωσε.

Όπως άλλωστε τόνισε και ο Διευθυντής Β. Ελλάδας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ματίας Χόφμαν, υπάρχει μεγάλος αριθμός Γερμανών τουριστών με κινητικά προβλήματα, κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, που θα ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν γερμανικές εταιρείες που παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές ανέλυσαν το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Η εν λόγω επιχειρηματική αποστολή αποτελεί μέρος πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, για την τόνωση το ελληνογερμανικών σχέσεων στον χώρο της οικονομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης