Ηλεκτρικό ρεύμα: Προς το παρόν ρυθμίσεις μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά εξετάζει η κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 11:51
Ηλεκτρικό ρεύμα: Προς το παρόν ρυθμίσεις μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά εξετάζει η κυβέρνηση

Με αμηχανία στέκεται το κυβερνητικό επιτελείο εμπρός στις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οποιαδήποτε παρέμβαση είναι δαπανηρή, απαιτεί εξασφάλιση χρηματοδότησής της και το Ταμείον είναι... μείον.

Ωστόσο αντιλαμβάνονται άπαντες ότι ενόψει και του χειμώνα το πρόβλημα είναι μεγάλο και η ενεργειακή φτώχεια απειλεί να πλήξει τα δύο τρίτα του πληθυσμού.

Αυτό που φαίνεται εφικτό αυτή την ώρα για μία πρώτη -και μακάρι όχι τελευταία- παρέμβαση είναι να υπάρξουν ρυθμίσεις ελάφρυνσης για τα ευάλωτα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπως για παράδειγμα η αύξηση της έκπτωση που σήμερα λαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων.

Σήμερα υπάρχουν δύο κατηγορίες ωφελούμενων από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: στην κατηγορία Α που ανήκουν όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, η έκπτωση που παρέχεται είναι 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα. 

Στην κατηγορία Β (συγκεκριμένα όρια εισοδήματος που ξεκινούν από τις 9 χιλιάδες για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φτάνουν μέχρι τις 27 χιλιάδες για τετραμελή οικογένεια, τα οποία όρια αυξάνονται σε περίπτωση που υπάρχει άτομο με αναπηρία 67% ή άτομο που χρήζει μηχανικής στήριξης) η έκπτωση που παρέχεται είναι 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 15:11