Βελτιώθηκε το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου Ifo. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 96,8 μονάδες τον Απρίλιο σε σχέση με τις 96,6 μονάδες τον Μάρτιο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 97,4 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο οι γερμανικές επιχειρήσεις κατέστησαν απροσδόκητα πιο απαισιόδοξες για τις οικονομικές προοπτικές καθώς η χώρα συνεχίζει να καταπολεμά τον επίμονα υψηλό αριθμό κρουσμάτων και τους περιορισμούς στην προσφορά.

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo για τους επόμενους έξι μήνες υποχώρησε στις 99,5 μονάδες τον Απρίλιο έναντι των 100,3 μονάδων.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει άνοδο του δείκτη. Την ίδια στιγμή, βελτιώθηκε ο δείκτης που καταγράφει τις τρέχουσες συνθήκες, στις 94,1 μονάδες τον Απρίλιο από τις 93,1 μονάδες τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που η Γερμανία έχει επισπεύσει σημαντικά την εμβολιαστική εκστρατεία, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικούς περιορισμούς στη δραστηριότητα.

Οι υπηρεσίες αναπτύχθηκαν τον Απρίλιο για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες, σε ένα ορόσημο για έναν κλάδο που έχει συναντήσει προβλήματα εξαιτίας των περιορισμών για την πανδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης