Η ιαπωνική κυβέρνηση περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την οικονομία τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό του κορωνοϊού έπληξε τις καταναλωτικές δαπάνες.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως θα συρρικνωθεί στο τρέχον τρίμηνο, καθώς οι περιορισμοί πλήττουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις δαπάνες των νοικοκυριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οικονομία δείχνει κάποια αδυναμία, αν και συνέχισε να ανακάμπτει εν μέσω δύσκολων συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού» ανέφερε η κυβέρνηση στο οικονομικό της report για τον Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τις καταναλωτικές δαπάνες για τρίτο συνεχόμενο μήνα, δηλώνοντας πως έχει επιδείξει εξασθένιση προσφάτως, καθώς οι άνθρωποι αποφεύγουν να τρώνε έξω και να ταξιδεύουν.

Ωστόσο αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις καταναλωτικές δαπάνες για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς ανακάμπτουν προσφάτως, αντανακλώντας μια βελτίωση στις παραγγελίες βασικών μηχανημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα εταιρικά κέρδη για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης