Σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχονται οι ασφαλισμένες ζημιές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου, από τον οποίον μέχρι στιγμής στην Τουρκία έχασαν τη ζωή τους 36.187 άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με την εταιρεία μοντελοποίησης καταστροφών Karen Clark & Company (KCC), οι συνολικές υλικές ζημιές από τους σεισμούς μεγέθους 7,8 και 7,5 βαθμών αναμένεται να προσεγγίσουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ύψος των ασφαλισμένων ζημιών της εταιρείας δεν συμπεριέλαβε τη Συρία, όπου η καταστροφή επιδείνωσε την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από 12 χρόνια πολέμου.
Ζημιές σε 41.000 κτήρια

Οι σεισμοί κατέστρεψαν ή προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 41.000 κτίρια σε δέκα από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Η καταστροφή είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος γεγονός που συνέβη στην Τουρκία από τον σεισμό του 1939 στο Erzincan, ανέφερε η εταιρεία μοντελοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άμεσο κόστος από την καταστροφή των φυσικών δομών στην Τουρκία θα μπορούσε να ανέλθει στο 2,5% της ανάπτυξης του εγχώριου προϊόντος ή σε 25 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η JPMorgan την Πέμπτη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης