Η ανταγωνιστικότητας της χημικής βιομηχανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, Βασίλη Γούναρη και των Μελών του ΔΣ του Συνδέσμου με τον αν. υπουργό Βιομηχανίας, Στέργιο Πιτσιόρλα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την επίσπευση του έργου της απλούστευσης της αδειοδότησης μέσω της αντικατάστασης των βαθμών όχλησης και αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής κατάταξης ενιαία και με βάση τις πραγματικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό νομοθετικό κόστος και τις προκλήσεις της χημικής βιομηχανίας, δεσμεύτηκε να περιληφθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ τα θέματα επικινδυνότητας των χημικών υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης.

Επίσης, ως σημαντικά θέματα τέθηκαν η επιβάρυνση στο κόστος του φυσικού αερίου με φόρους και ΕΦΚ που λόγω της αυξανόμενης διείσδυσης του φυσικού αερίου στη βιομηχανία, καθίσταται σημαντική παράμετρος καθώς και η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ στα βιομηχανικά κτήρια.

Για τα δύο θέματα, από πλευράς υπουργείου, εκφράστηκε η πρόθεση αντιμετώπισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύνδεσμος θα συμμετάσχει στις ομάδες εργασίας για την απλοποίηση της αδειοδότησης και θα αποστείλει τις εξειδικευμένες προτάσεις του για τα αναφερθέντα θέματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης