Μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ των βελγικών φορολογικών αρχών και του ολλανδικού ομίλου Ahold Delhaize, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Βελγικού Τύπου.

Οι βελγικές φορολογικές αρχές διεκδικούν από τη μητρική εταιρεία της Delhaize, Albert Heijn, και την Bol.com ποσό έως 380 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει η γαλλόφωνη εφημερίδα «L’Echo», το ποσό που διεκδικούν οι βελγικές φορολογικές αρχές είναι σχεδόν τετραπλάσιο από τα κέρδη που είχαν τα καταστήματα Delhaize πέρυσι και αντιστοιχεί στο συνολικό τζίρο των βελγικών καταστημάτων Albert Heijn το 2019.

Οι πωλήσεις του ομίλου Ahold Delhaize που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία είναι περίπου 75 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο “Belga”, οι βελγικές φορολογικές αρχές πιστεύουν ότι ο ολλανδικός όμιλος Ahold Delhaize έχει απορροφήσει τα καταστήματα American Delhaize χωρίς να πληρώσει φόρους. Η διαφορά αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Ahold Delhaize αγόρασε, το 2018, τα αμερικανικά καταστήματα της βελγικής θυγατρικής Delhaize, τα οποία είχε εξαγοραστεί από τον ολλανδικό όμιλο το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη βελγική διοίκηση, η οποία δεν ήθελε να σχολιάσει, τα αμερικανικά καταστήματα άξιζαν περισσότερο από το ποσό που κατέβαλαν οι Ολλανδοί.

Τον Ιανουάριο, η Ahold Delhaize απάντησε στις βελγικές φορολογικές αρχές ότι δεν αποδέχεται το αίτημά της.

Η διαφορά δεν αναμένεται να επιλυθεί πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην ετήσια έκθεσή του, ο όμιλος Ahold Delhaize τονίζει ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση του, σημειώνοντας ότι έχει διάφορες νομικές επιλογές στη διάθεσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης