Η Κίνα θα επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα αγαθά συνολικής αξίας 60 δισ. δολαρίων στις 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα επιβληθούν οι νέοι δασμοί Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στην κινεζική λίστα με τα προϊόντα που θα δασμολογηθούν βρίσκονται 5.207 αμερικανικά αγαθά που εισάγονται στην Κίνα και οι δασμοί θα κυμαίνονται μεταξύ 5% και 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι από τις 24 Σεπτεμβρίου θα επιβληθούν δασμοί ύψους 10% σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων, με το ύψος τους να αυξάνεται στο 25% την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow τόνισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

Ήδη οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν επιβάλει δασμούς η κάθε μία σε προϊόντα συνολικής αξίας 50 δισ. δολαρίων της άλλης, από τον προηγούμενο κύκλο της εμπορικής αντιπαράθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης