«Ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών είναι ένας απ’ τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού πρωταγωνιστεί στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας, ενώ σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει ακόμα ισχυρότερο αναπτυξιακό πυλώνα».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψή του σε παραγωγικές μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών της Αιτωλοακαρνανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφέρειας, «στην Δυτική Ελλάδα παράγεται σήμερα περίπου το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ οι άμεσα ή έμμεσα απασχολούμενοι με τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ξεπερνούν τους 1.700, με την υφιστάμενη παραγωγή υπολογίζεται στους 20.000 τόνους ετησίως».
Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής παραγωγής, δηλαδή πάνω από το 80%, εξάγεται κυρίως στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της επίσκεψης του περιφερειάρχη ήταν να συζητήσει με τα στελέχη των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου, σε συνδυασμό με τη μελέτη που αφορά στη χωροθέτηση θαλάσσιων εκτάσεων στις Εχινάδες Νήσους και στην Αιτωλοακαρνανία, για την ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων που είχε ο Απόστολος Κατσιφάρας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του φορέα διαχείρισης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών και πρόεδρο της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, Απόστολο Τουραλιά, όπως επίσης και με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Π.Ο.Α.Υ., Δημήτρη Μουσαμά, εκτιμήθηκε, σύμφωνα με την περιφέρεια, ότι «η Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην οργανωμένη ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, να τονώσει την απασχόληση και να ενισχύσει την περιφερειακή οικονομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης