Νέους κανόνες για την απαγόρευση της συμμετοχής της κινεζικής Huawei στην αλυσίδα προμηθειών των αμερικανικών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών εξετάζει το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι κανόνες, που αναμένονταν να εφαρμοστούν στις αρχές του μήνα και στο πλαίσιο μιας κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης στην αλυσίδα προμηθειών των τηλεπικοινωνιών, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν από την Ουάσινγκτον, ώστε να σφίξει ο εμπορικός κλοιός γύρω από την κινεζική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος υποχρέωσε τον περασμένο Μάιο το Υπουργείο Εμπορίου να καταρτίσει τους νέους κανόνες, κυρίως, μέσω νέων προϋποθέσεων για τη συμμετοχή εταιρειών στην αλυσίδα προμηθειών του τηλεπικοινωνιακού τομέα των ΗΠΑ.

Την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Εμπορίου χαρακτήρισε την Huawei Technologies Co Ltd, που βρίσκεται στην πρώτη θέση των προμηθειών τηλεπικοινωνιακού υλικού παγκοσμίως, ως απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, μέσω της καταχώρησής της στη σχετική λίστα.

Έτσι, απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις αμερικανικών εταιρειών προς την Huawei χωρίς την έκδοση ειδικής άδειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρέπει να αποφανθεί για περισσότερες από 200 αιτήσεις έκδοσης των αναφερόμενων αδειών, οι οποίες και έχουν κατατεθεί στις υπηρεσίες του.

Αρκετοί είναι αυτοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, χαρακτηρίζοντας την Huawei ως ένα «πιόνι», καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί τις κυρώσεις κατά της Huawei, που είναι μία από τις πιο πετυχημένες εξωστρεφείς κινεζικές επιχειρήσεις, προκειμένου να επιτύχει (εμπορικές) παραχωρήσεις από το Πεκίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης