Η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών είναι... στο e-adeies

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 18:16
Η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών είναι... στο e-adeies
Σε σειρά εκπαιδευτικών - ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με το νέο πληροφοριακό σύστημα e-adeies και την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, προχωρά για διπλωματούχους και πτυχιούχους μηχανικούς και στην Αθήνα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, δήλωσε:

«Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινά επίσημα η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, μια πραγματική μεταρρύθμιση της χώρας στον τομέα της αδειοδότησης και του δομημένου περιβάλλοντος.
Το ΤΕΕ ανέπτυξε το πληροφοριακό σύστημα e-adeies και υλοποίησε τις προβλέψεις του νόμου 4495, όπως έχουν εξειδικευθεί μέχρι σήμερα με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις και κανονιστικές ρυθμίσεις.

Ξεκινήσαμε την πιλοτική λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου, προχωρούμε τώρα στην εφαρμογή και θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα με ενημέρωση όλων των μηχανικών και τυχόν προσαρμογές που θα προκύπτουν νομοθετικά.

Τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί όσο και μηχανικοί του δημοσίου στις αρμόδιες υπηρεσίες αποτελούν, όχι μόνο τους χρήστες του συστήματος, αλλά και πολύτιμους συμπαραστάτες σε μια μεταρρύθμιση που καθυστέρησε αλλά μπορεί να αλλάξει τη χώρα. Με την καθημερινή μας πρακτική, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία του Έλληνα Μηχανικού, μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μια σύγχρονη χώρα.

Το ΤΕΕ, το οποίο σχεδίασε, ανέπτυξε και θα συντηρεί το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, στέκεται, μαζί με τα στελέχη του, στο πλευρό του μάχιμου μηχανικού για να επιλύσει προβλήματα και να προτείνει εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές λύσεις».

Όπως ανακοινώθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα, 1ος όροφος) θα διεξάγονται τις επόμενες εβδομάδες, αρχής γενομένης από τις 18/10/2018, ενημερωτικές - εκπαιδευτικές συναντήσεις με εισηγητές στελέχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εθελοντές μηχανικούς, προκειμένου να εξοικειωθούν ακόμη περισσότερο με το νέο σύστημα όλοι οι μηχανικοί, να επιλυθούν απορίες και να διευκρινιστούν τεχνικά θέματα του πληροφοριακού συστήματος που εφαρμόζει τις διατάξεις του 4495/2017 για το δομημένο περιβάλλον.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 18:16