Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και της περιφέρειας Γκουϊζό της Κίνας, με στόχο τη δημιουργία ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού κέντρου στην Τρίπολη και η ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου, στο πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen, αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου στο πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειοψηφία των μετοχών του περιφερειακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θα ανήκει στην περιφερειακή αρχή και στο μετοχικό του κεφάλαιο θα μπορούν να συμμετάσχουν άλλοι φορείς, νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Σκοπός της τράπεζας θα είναι η παροχή δανείων με κύριο στόχο την ενίσχυση των ΜμΕ και γενικότερα η περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης συνεχάρη την περιφέρεια Πελοποννήσου για τις σημαντικές πρωτοβουλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη πρωτοβουλία για την ίδρυση του νέου περιφερειακού πιστωτικού ιδρύματος ο κ. Δραγασάκης δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης