Η ελβετική θυγατρική της Gazprombank θα προτείνει στους πελάτες της επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, 16:33
Η ελβετική θυγατρική της Gazprombank θα προτείνει στους πελάτες της επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα
Το ελβετικό υποκατάστημα της ρωσικής τράπεζας Gazprombank (Gazprombank Switzerland Ltd.), μελετάει την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών στον τομέα των κρυπτονομισμάτων που θα παρέχονται σε οικονομικούς θεσμούς και άλλους θεσμικούς πελάτες, αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

«Οι νέες προτεινόμενες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν ασφαλή φύλαξη χρημάτων και επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, όπως επίσης και την διεξαγωγή τέτοιου είδους συναλλαγών. Η τράπεζα θα ασχολείται με τις τεχνικές πλευρές και ζητήματα ασφαλείας εξ ονόματος των πελατών, που θέλουν να κάνουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία και τις ρυθμιστές αρχές» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Gazprombank Switzerland Ltd. έχει ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις με την Διεύθυνση εποπτείας συναλλαγών της τραπεζικής αγοράς της Ελβετίας (FINMA). Η παροχή των νέων αυτών υπηρεσιών θα εφαρμοσθεί σταδιακά κατά την διάρκεια του 2019.

Νωρίτερα στο ενδεχόμενο να προτείνονται στους πελάτες της στη Ελβετία επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα είχε αναφερθεί ο πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, 16:33