Στην έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ.
Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale.

Το νέο ομόλογο θα είναι ωρίμανσης Απριλίου του 2027.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακριβής ημερομηνία έκδοσής του θα προσδιοριστεί από τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες αποφάσεις της ΕΚΤ ευνοούν τις νέες εκδόσεις, δεδομένου ότι πλέον τα ελληνικά ομόλογα εντάσσονται στο έκτακτο QE (πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης) των 750 δισ. ευρώ, που εκκινήθηκε λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εδώ και καιρό είχε αναφερθεί στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου, αν βεβαίως οι συνθήκες το ευνοούν, προκειμένου να επεκτείνει την επάρκεια ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σταϊκούρας είχε επισημάνει πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν για δυο-τρεις μήνες, χωρίς να πειραχτεί το “μαξιλάρι” ασφαλείας, αν επεκταθούν – εφόσον χρειαστεί – τα μέτρα στήριξης των 6,8 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον μήνα Απρίλιο.

Σε πρόσφατη έκθεσή της η Citi πάντως είχε εκτιμήσει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει φέτος σε λιγότερες εξόδους στις αγορές από ό,τι είχε αρχικά προβλέψει και ανέφερε ότι από τα 10 δισ. ευρώ πριν οι εκδόσεις χρέους της χώρας φέτος θα αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ, δηλαδή στο κατώτερο εύρος του στόχου του ΟΔΔΗΧ για τη φετινή χρονιά (που ήταν στα 4-8 δισ. ευρώ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης